Diabetes Mellitus II

Intake beweegadvies Diabetes Mellitus type II (DM II)

Voor patiënten met diabetes is bewegen heel belangrijk om de glucosewaarde binnen de normen te houden en het gewicht onder controle te houden. Het verkleinen van de buikomvang verlaagt de insulineresistentie. Veel mensen doen wel iets aan lichaamsbeweging, maar beweegt u wel voldoende? Bij de intake beweegadvies voor patiënten met DM II, wordt er gekeken naar uw beweeggedrag. Beweegt u voldoende of juist te weinig, zijn er dingen aan uw beweegpatroon te verbeteren.

Daarnaast zal de fysiotherapeut tijdens dit consult vragenlijsten invullen en testen afnemen. Aan het eind van dit consult bespreekt u de resultaten en geeft de fysiotherapeut u een beweegadvies mee.

Gaat u zelf aan de slag of stroomt u door naar het Beweegprogramma DM II?

Aanmelding en kosten intake

Aanmelding kan via doorverwijzing van uw praktijkverpleegkundige of huisarts. De intake wordt vergoed via uw aanvullende verzekering. Indien u die niet heeft dan zijn de kosten voor uw eigen rekening. Voor meer informatie kunt u terecht bij één van de fysiotherapeuten van de praktijk.

Beweegprogramma DM II

Mocht u zelf onvoldoende mogelijkheid hebben om te sporten of is het beter om te sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut, dan biedt Fysiotherapie Maatschap Oud Oegstgeest de mogelijkheid om deel te nemen aan het beweegprogramma DM II. Dit programma is speciaal afgestemd voor mensen met DM II. U werkt daarbij aan het verbeteren van de conditie en het vergroten van de spierkracht.

Het beweegprogramma duurt 3 maanden, waarbij 10 weken aaneengesloten 2 keer per week getraind wordt op vaste tijden. De trainingen staan onder leiding van een fysiotherapeut en duren een uur. U traint in groepen van maximaal 6 personen. Na afloop van het programma herhaalt u de testen van de intake om de resultaten te kunnen vastleggen. Tevens herhalen wij deze testen 3 en 6 maanden na het afsluiten van het programma om de duurzaamheid van het resultaat te bewaken.

Doel

Het hoofddoel van het beweegprogramma is de conditie en de spierkracht te verbeteren, en daarnaast het verminderen van de buikomvang, om de insuline spiegel te optimaliseren. Wellicht is het zelfs mogelijk om medicatie te verminderen.

Kosten beweegprogramma

Afhankelijk van uw verzekering worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor meer informatie!

Diëtiste

Daarnaast is het mogelijk om in combinatie met het oefenprogramma een bijpassend advies te krijgen van een diëtiste. Deze zal een persoonlijk advies geven m.b.t. voeding en DM II. Op deze manier kunnen we u optimaal begeleiden naar vitaliteit.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?