COPD

Heeft u een longaandoening, en voelt u zich beperkt in uw dagelijks functioneren of wilt u graag tips en adviezen? Dan kunt u terecht bij Iris Haverkamp, gespecialiseerd in fysiotherapie bij longaandoeningen en COPD.

Een longaandoening kan uw dagelijks functioneren fors beperken. Benauwdheidsklachten, hoesten, verminderde kracht en conditie zijn hier voorbeelden van. Bij sommige longaandoeningen ligt een longaanval op de loer, wat uw functioneren verder kan beperken.

De therapie richt zich op de omgang met uw klachten. Samen met uw therapeut stelt u doelen op waar u graag aan zou willen werken.

Daarnaast gaat u werken aan uw ademhaling en benauwdheid, het ophoesten van slijm, uw kracht en uw conditie. Zo krijgt u bijvoorbeeld ademhalings- en houdingsadviezen mee voor als u erg benauwd bent, en richt u zich op eventuele wensen, zoals het spelen met de (klein)kinderen of het uitoefenen van hobby’s. U leert wat uw grenzen zijn, en hoe u het beste om kunt gaan met de verschillende klachten van uw aandoening. Ook leert u hoe u achteruitgang van uw gezondheid als gevolg van uw longaandoening kunt beperken.

De ernst van uw COPD maakt niet uit, u bent altijd welkom voor behandeling. Ook als u gebonden bent aan zuurstof of eventuele andere medicatie. U wordt behandeld in een veilige situatie, waarbij het zuurstofgehalte in het bloed wordt gemonitord.

Uw fysiotherapeut heeft ten alle tijden contact met uw behandelend (huis)arts over de voortgang van uw therapie. Indien gewenst werkt uw fysio ook samen met andere betrokken zorgdisciplines, zoals een ergotherapeut, diëtist(e) of psycholoog.

Wist u dat in de meeste gevallen de fysiotherapie wordt vergoed vanuit uw basisverzekering als u een verwijzing van uw (huis)arts heeft? Ook als u weinig klachten ervaart kan het nuttig zijn om eens langs te komen voor tips en adviezen om uw gezondheid optimaal te houden.

Voor meer informatie of vragen kunt u altijd contact opnemen met de praktijk.

Vragen? Neem contact met ons op voor een afspraak