Dry Needling

Dry needling is een behandeltechniek waarbij myofasciale triggerpoints, in de volksmond ook wel ‘spierknopen’, worden behandeld en verholpen. Deze spierknopen worden vaak ervaren als spierverhardingen en leveren lokale pijn op. Ze kunnen ook uitstralende pijn geven. Daarnaast zorgt het voor een verlaagde belastbaarheid van de spier, met overbelasting en blessures tot gevolg.

Onze gespecialiseerde fysiotherapie voelt de betreffende spier door, op zoek naar knopen, om vervolgens gericht de ‘needling’ uit te voeren. Maar wat is dry needling eigenlijk? En nog belangrijker, wat gebeurt er?

Dry needling is een techniek waarbij de fysiotherapeut werkt met een droge naald.

Het is een wetenschappelijk bewezen methode waarbij met een dun en steriel naaldje een spierknoop wordt aangeprikt. Doordat de naald een stuk dunner is, dan bijvoorbeeld bij een vaccinatie, is deze minder gevoelig. Afgezien van de naalden zijn er geen overeenkomsten met acupunctuur. Er wordt enkel met één naald tegelijk gewerkt, waarmee de spier kortdurend wordt behandeld. Wanneer dit op de juiste plek wordt gedaan zal de spier middels een reflexmatige reactie even kort aanspannen, waarna directe spierontspanning volgt, wat vaak al snel pijnverlichting geeft.

Onze fysiotherapeuten helpen u graag van uw klachten af.