Tenniselleboog

Een tenniselleboog is een verzamelnaam voor klachten aan de buitenkant van de elleboog. Deze klachten komen niet alleen bij tennissers voor. Vaak gaat het om de spieren die de pols strekken, de extensoren. Bij veel en lange gebruik van deze spiergroep kunnen er klachten ontstaan. Soms kan de pijn ook uitstralen richting pols en hand.

Wat zijn de klachten bij een tenniselleboog?

Vaak vindt er pijn plaats aan de buitenzijde van de elleboog. De pijn treed vaak op bij het kracht zetten van de onderarm spieren. Bijvoorbeeld het opdraaien van een potje, het uitknijpen van een fles shampoo of het kracht zetten bij een tennisslag.

Druk op de buitenkant is pijnlijk, maar ook het buigen en strekken van de onderarm en pols kan pijnlijk zijn.

Wat kan de fysiotherapeut doen tegen deze klachten?

De fysiotherapeut geeft advies met betrekking tot de belasting. Ook kan hij de oorzaak van de klachten herleiden. De oorzaak voor elleboogklachten kan bijvoorbeeld uit de nek, schouder of pols komen. De fysiotherapeut zal in meeste gevallen verkorte spieren rekken, spierversterkende oefeningen meegeven of gewrichten soepel maken. Helaas geneest een tenniselleboog niet snel en kan de hersteltijd enige tijd op zich nemen.

last van uw elleboog? Neem contact op voor een afspraak