NekKlachten

Nekklachten kunnen door allerlei manieren ontstaan. Zo kan het bijvoorbeeld werkgerelateerd zijn. Lang in een houding zitten achter een beeldscherm is hier een aanleiding voor. Nekklachten kunnen ook spontaan ontstaan. Soms kan de mate van stress die we ervaren, een veroorzaker zijn van de lichamelijke klachten die we ervaren.

Wat kan je zelf doen om nekklachten te voorkomen?

Mensen die lichamelijk actief zijn, hebben in de eerste plaats minder kans op nek/schouderklachten. Probeer wanneer je zittend werk hebt zo veel mogelijk te wisselen van houding. Dit voorkomt verstijving van de wervelkolom, waardoor spieren in de nek soepeler blijven. Stress verminderen is ook zeer belangrijk. Een goede nachtrust kan hierbij helpen. Zorg dat je op vaste tijden gaat opstaan en gaat slapen.

Wat kan de fysiotherapeut doen?

De fysiotherapeut doet onderzoek om de oorzaak van de klacht te achterhalen. Aan de hand hiervan wordt een behandeling gestart. De fysiotherapeut zal vaak middels mobilisaties, training, massage en oefeningen voor thuis behandelen. Hierdoor zullen de klachten in de meeste gevallen verminderen en/of verdwijnen.

Last van uw nek? Neem contact op met een van onze specialisten