Het McKenzie concept

Wat is McKenzie-therapie?

De McKenzie-therapie is in de jaren 1950 ontwikkeld door Nieuw-Zeelander Robin McKenzie. Bij rugklachten is in 80% van de gevallen geen duidelijke oorzaak te vinden. McKenzie ontwikkelde hier een behandeling voor.

Het beeld dat de patiënt schetst van zijn of haar klachten, vormt dan ook de basis voor de fysiotherapeut. Hij kijkt hoe houding en herhaalde bewegingen de klachten beïnvloeden. Belangrijk bij de McKenzie-therapie is dat de cliënt de opgegeven oefeningen regelmatig doet. Zelfwerkzaamheid en discipline zijn essentieel.

Patiënt doet veel zelf

Bij de McKenzie-therapie horen bepaalde oefeningen. Wij leren hoe u ze uitvoert, zodat u uw genezing versnelt en de kans op terugkeer van uw klachten verkleint. We besteden veel aandacht aan:

  • hoe u beweegt
  • uw houding
  • uw leefstijl

Hoe zit u wanneer u zich ontspant? Is uw werkplek ergonomisch ingesteld? Beweegt u voldoende? Al deze factoren kunnen te maken hebben met uw rugklachten.

Kijken naar het geheel

We kijken bij de McKenzie-therapie dus het geheel. Niet alleen de klacht, maar ook de mogelijke oorzaken nemen we door. Zo kunnen we u optimaal behandelen door niet alleen de klachten weg te nemen, maar ook de oorzaken aan te passen. Daarmee voorkomen we dat u in de toekomst dezelfde klachten krijgt.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.mckenzie.nl

Manuele therapie nodig? Neem contact op voor een afspraak